Indice de nume (exclusiv pentru secţiunea "Atitudini politice"). Nu figurează toate numele menţionate īn text, ci doar acelea substanţial comentate.


Vezi şi  (1), (2), (3), (4), (5), (6), (7), (8)

 

AMERICA DECLANŞEAZĂ RĂZBOI TOTAL
ĪMPOTRIVA INDECENŢEI LA
RADIO ŞI TELEVIZIUNE


Comisia Federală a Comunicaţiilor (CNA-ul american) dezbate, īn regim de urgenţă,
posibilitatea suspendării,
ca măsură exemplară, a licenţelor de emisie

 
         
La Washington, a avut loc o reuniune cu uşile īnchise, descrisă de presa americană ca "summitul īmpotriva indecenţei la radio şi televiziune", īn cadrul căreia conducerea Comisiei Federale a Comunicaţiilor (CNA-ul american) dezbate, īmpreună cu reprezentanţii companiilor de radiodifuziune şi cu cei ai societăţii civile, măsurile de stopare a emisiunilor al căror conţinut contravine moralei publice. Summitul a fost convocat ca urmare a protestelor tot mai vehemente din rīndurile publicului faţă de orientarea anumitor programe de radio şi tv. Michael Copps, membru al amintitei comisii, a propus ca măsurile de penalizare să meargă pīnă la suspendarea licenţei de emisie, īn caz de recidivă. „Comisia va fi credibilă numai dacă vor fi aplicate cu vigoare sporită penalizările ce se impun”, a spus el, īn vreme ce L. Brent Bozell, preşedintele Consiliului Părinţilor pentru monitorizarea programelor tv, a declarat: „Totul are o limită. Eterul nu este proprietatea particulară a cuiva, ci a noastră, a tuturor, iar cei care īncalcă regulile trebuie traşi la răspundere. Niciodată nu a existat un consens atīt de larg ca acum īn această privinţă”.

          De reamintit că, recent, Camera americană a Reprezentanţilor a votat un proiect de lege prin care cuantumul maxim al amenzilor pentru īncălcarea regulilor decenţei a fost majorat la 500.000 de dolari, iar cea mai mare reţea de radio din America, Clear Channel Worldwide a suspendat emisiunile uneia din personalităţile cele mai cunoscute pentru licenţiozitatea limbajului său (Howard Stern) şi a concediat un disc jockey, din vina căruia a trebuit să plătească o amendă-record. (R.C.)

Adevărul, 3 aprilie 2004