Indice de nume (exclusiv pentru secţiunea "Atitudini politice"). Nu figurează toate numele menţionate în text, ci doar acelea substanţial comentate.

UN "AUSCHWITZ SPIRITUAL"

(GEORGE PRUTEANU DESPRE „BALEGA INTELECTUALĂ" ŞI „ONANISMUL" TV)

      Cea mai incitantă dezbatere de până scum la Universitatea de vară de la Izvoru Mureşului a provocat-o, joi, senatorul George Pruteanu. Parlamentarul pesedist a început prin a le spune celor o sută de tineri prezenţi că, pentru generaţia lor, problema cea mai importantă o constituie “integrarea în România”, întrucât foarte mulţi pleacă în cele patru zări, „oriunde vrei”. George Pruteanu a afirmat că dacă acest exod nu va fi curmat curând „va fi vai de capul României”. Apelul la coarda patriotică, la îndemnuri de genul „să punem şi noi umărul pentru «ţărişoara» noastră” au fost taxate drept „o gargară infectă şi greţoasă”.
           
Vorbe grele a avut senatorul şi pentru posturile publice şi private de televiziune. 95% dintre filmele transmise pe micul ecran sunt „nişte idioţenii, barbarii, monstruozităţi, o poşircă de îndobitocire a poporului român”. Pruteanu nu s-a dat în lături să numească această politică un “Auschwitz cultural”, vorbind apoi despre “un umor de obsedaţi sexual” sau despre „o mentalitate de onanişti”. Potrivit senatorului, manelele sunt „o poşircă intelectuală, o balegă spirituală”; el a conchis că televiziunea a ajuns „o armă de imbecilizare în masă” şi a prezis că, „în 20 de ani, ţara va fi mult mai cretinizată ca acum".      

Silviu ACHIM
Adevărul, 27 iulie 2002
 

www.pruteanu.ro