INFO

VIAŢA DIN CĂRŢI

   Se află, īn această secţiune, mai multe categorii de texte:
  
• cronici literare, publicate din 1972 şi pīnă azi, īn rubrici săptămīnale susţinute īn mod constant īn diverse periodice; cele aflate īn momentul de faţă īn sait sunt doar o mică parte; introduc zilnic altele noi.
  
• eseuri (de dimensiuni de la cīteva pagini pīnă la cele ale unui volum) despre scriitori romāni şi străini ori despre alte subiecte literare;
   • cozerii, scurte conferinţe, pe subiecte aflate la interferenţa literaturii cu muzica ori a literaturii cu cultura īn genere;
   • eseuri pe un ton ironic-ludic, scrise, īndeobşte, pe temele sugerate de revista Dilema;
   • cīteva poezii (unele simple improvizaţii prieteneşti, ocazionale, a căror singură pretenţie e de a avea un pic de umor tandru);
   • cīteva năstruşnicii textuale, simple glume gratuite cu ţel de divertisment.
   Īn afara acestora, veţi putea vedea un micro-"muzeu" literar, alcătuit din piese aflate īn colecţia personală şi pe care l-am alcătuit mai ales ca semn de respect pentru instituţia scriitorului.
   D
isproporţia, īncă mare, īntre numărul textelor de dinainte de '94 şi al celor de după se explică, simplu, prin aceea că textele de după '94 au fost scrise direct la compiuter, fiind uşor de introdus īn sait, īn timp ce pe celalalte trebuie să le scanez sau să le retastez.
   Pe panoul de deschidere iniţial vi se oferă posibilitatea de a vedea lista tuturor textelor din această secţiune, indiferent de gen, listă ordonată cronologic. Dar nu e cea mai fericită opţiune. Vă recomand să intraţi succesiv īn cele 4 sub-secţiuni, unde butoane speciale vă oferă ordonări mai logice.
   Pe panourile de deschidere, īn stīnga, se mai află un mic buton care vă deschide o altă copertă a secţiunii, de o concepţie grafică ceva mai sofisticat-barocă, ale cărei link-uri, īnsă, vă conduc exact la aceleaşi texte ca şi coperta-standard, cu excepţia secţiunii "Dialog & Jurnal". Alături, două din butoanele "S", "L" sau "T" care vă trec īn variantele "Scurtă", "Lentă" (imagini mai mari, animaţii mai multe etc.) sau "Totul de pe o pagină".
   Dedesubt, ca pe toate panourile, butonul pentru Dicţionarul saitului.