Informaţii despre alcătuirea paginii.

Răspunsul d-lui Tudor Giurgiu, PDG al TVR, la
MEMORIUL
înaintat în ziua de 29 mai
V. Memoriul

CABINET PREȘEDINTE-DIRECTOR GENERAL
Nr. C/9848 din 29.06.2006

          Stimate Domnule Pruteanu,

          Ca urmare a scrisorii dumneavoastră din data de 29 mai 2006, dorim să vă transmitem următoarele informațiii:

          Emisiunea pe care o realizați și o prezentați pe canalul TVR 1,  "Doar o vorbă s-ăți mai spun", nu a fost "suprimată" din programul TVR. După cum știți, pe perioada de vară, numeroase emisiuni se află în "vacanță", parte dintre ele urmînd să revină în grila de programe din toamnă. În plus, meciurile de fotbal difuzate zilnic de TVR 1 și emisiunile de dezbateri și știri sportive dedicate Campionatului Mondial de Fotbal Germania 2006 au aglomerat, pentru cîteva săptămîni, programul canalului.
          Emisiuni ca Lumea cite
ște!, Cultura Libre, O tură de aventură, Povești întunecate etc. și-au întrerupt și ele cursul, din cauza intervalului orar la care erau programate, ore la care, în această perioadă, TVR 1 difuzează meciuri, în direct. În funcție de rezultatele cercetării de piață comandate pentru emisiunile noastre, ele urmează (sau nu) să reintre în grilă, atunci cînd spațiul alocat lor se va fi eliberat.
          Deciziile cu privire la întreruperea, continuarea sau eliminarea unei emisiuni din grila de programe sunt luate de directorii de canal și de Consiliul de Programe, în funcție de prioritățile de moment și de studiile de piață efectuate. Suntem conștienți de utilitatea unei emisiuni ca "Doar o vorbă s-
ăți mai spun" și de aprecierile pozitive primite la adresa ei. De aceea, avem în vedere reintrarea acesteia în grila de programe, dar decizia pentru toamnă va fi luată în urma cercetării de piață pentru emisiunile și prezentatorii canalelor TVR, după un studiu aprofundat al tuturor aspectelor pozitive și negative pe care le implică difuzarea emisiunilor. Estimăm că rezultatele cercetării vor fi transmise TVR în jurul datei de 10 iulie, după care directorul de canal vă va comunica oficial concluziile în ceea ce privește viitorul emisiunii "Doar o vorbă s-ăți mai spun".
          În speranța că informațiile de mai sus au răspuns întrebărilor dumneavoastră, vă asigurăm de toată considerația noastră.

          Cu stimă,
          Tudor Giurgiu
              PREȘEDINTE-DIRECTOR GENERAL

POȘTĂ: Televiziunea Română, Calea Dorobanților 191, București - G.P., Consiliul de Administrație
*  E-MAIL: george@pruteanu.ro    georgepruteanu@yahoo.com    doarovorba@tvr.ro *
SAITURI:
www.pruteanu.ro (Forum, Carte de oaspeți)    www.tvr.ro*